Home Stokkemer Stadsmuzikanten     Info Deutsch

   
   


Weekend van de Blaasmuziek 2018

 

Naar jaarlijkse traditie zijn de "Stokkemer Stadsmuzikanten" druk in de weer met de voorbereidingen voor het "WEEKEND VAN DE BLAASMUZIEK". In 2018 zitten we reeds aan editie 16 van dit alom bekende muziekfestival. Het is intussen uitgegroeid tot ťťn van de toonaangevende festivals op gebied van blaasmuziek. De klemtoon ligt op het zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen en daarom worden er democratische consumptie- en toegangsprijzen gehanteerd die door de bezoekers zeer op prijs worden gesteld.

Het Weekend van de Blaasmuziek editie 2018 zal doorgaan op zaterdag 9 juni 2018.
De plaats van het gebeuren is wederom de prachtige Stadsfeestzaal "Nieuwenborgh", gelegen aan de Stadsgraaf, te Stokkem-Dilsen. Deze feestzaal met zijn mooie theaterpodium staat garant voor een voortreffelijke geluidskwaliteit waardoor elke bezoeker optimaal kan genieten van de geboden optredens.

Zaterdag 9 juni 2018

Vlado Kumpan und Seine Musikanten voor de 16de maal te Stokkem!!!

De formatie die de kwaliteit en de aantrekkingskracht van dit festival een geweldige boost gegeven heeft, is natuurlijk “Vlado Kumpan und Seine Musikanten”. Niet voor niets wordt deze groep beschouwd als de beste en meest besproken blaaskapel van Europa, en waarschijnlijk ook ver daarbuiten. Ze zijn sinds hun oprichting al ieder jaar in Stokkem te gast, en dus in 2018 voor de 16de maal. Wanneer Je Vlado Kumpan uitspreekt denk je bijna automatisch aan Stokkem. De Stokkemer Stadsmuzikanten zijn dan ook fier dat zij aan de grondslag liggen van hun succes, omdat zij vanaf het prille begin geloofd hebben in het succes van deze muzikale acrobaten. Deze topmuzikanten spelen de Moravische blaasmuziek op een voortreffelijke manier die elke muziekliefhebber, van amateur tot beroeps, kan bekoren. Ze brengen een 4-uur durend optreden met de mooiste Moravische polka's, prachtige walsen of sousedska's, en dan nog afgewisseld met indrukwekkende solowerken waarbij alle instrumentregisters aan bod komen. Het succes groeit nog steeds, want zij brengen per jaar, doorheen gans Europa, ongeveer 50 optredens in uitverkochte zalen.

Kortom: een avond die je als muziekliefhebber absoluut niet mag missen!! 

Website:
http://www.vladokumpan.de

De deuren gaan open, stipt om 17 uur, dus wees tijdig aanwezig om een mooie plaats te bemachtigen.

In het voorprogramma brengen onze Stokkemer Stadsmuzikanten vanaf 18 uur zelf een optreden om de aanwezigen op te warmen voor het optreden van Vlado en z’n Muzikanten, die de zaal op stelten zullen zetten van 20 tot 24 uur.

Het is de bedoeling van de Stokkemer Stadsmuzikanten om alles zo betaalbaar mogelijk te houden, daarom kan u Vlado Kumpan in Stokkem aan het werk zien en horen voor een ongelooflijk lage prijs.

Voorverkoop of reservatie : 14,00 € Avondkassa 16,00 €

Reserveren mogelijk tot vrijdag 8 juni 20 uur -  vanaf dan enkel avondkassa aan 16 €

Liefhebbers uit de buurt kunnen binnenkort ook hun kaarten bekomen in 1 van de voorverkoopadressen:

- 't Gezettewinkelke, Steenkuilstraat 37 te Stokkem
- Music Saloon Opsteyn, Rijksweg 73 te Maasmechelen

 

Bijkomende informatie voor onze bezoekers
 

 • Om Stadsfeestzaal "Nieuwenborgh" gemakkelijk te kunnen vinden kan u hier een plannetje openen, of u kan de route plannen met deze routeplanner. (adres : Stadsgraaf, 3650 Dilsen-Stokkem, BelgiŽ)
 • De mensen die wensen te overnachten in de buurt, kunnen contact opnemen met "Horeca De wissen" te Stokkem. Medaerstraat 42 te 3650 Dilsen-Stokkem. www.horecadewissen.be -  Tel. +32 89/56.46.40 of info@horecadewissen.be.

  Of B&B "Don Genaro", Nijverheidslaan 10, 3650 Dilsen-Stokkem. Tel. +32 474 449216 - +32 475 470854
  www.dongenaro.be - info@dongenaro.be

  Of Vakantieappartement "De mandervlechter", Maasstraat 17 B3650 Stokkem. Tel. +32 89/62.28.51 www.demandenvlechter.be

  Tevens kan u de website van Toerisme Limburg bezoeken. U kan de gewenste manier om te overnachten selecteren - via "Regio: Maasland" vindt u zeker een geschikte overnachtingplaats volgens uw wensen.
 • Meer info over "Vlado Kumpan und seine Musikanten" vind u hier of op www.vladoKumpan.de. Op hun website kan u alvast luisteren naar enkele fragmenten van hun muzikale hoogstandjes, foto's van hun optredens bekijken en nog veel meer !
   

Tot ziens op zaterdag 9 juni 2018 in Stokkem !!


Dit fantastische festival wordt mede mogelijk gemaakt door de financiŽle en/of materiŽle steun van onze hoofdsponsors :                                                     

 

  Home Stokkemer Stadsmuzikanten      Boven      Info Deutsch